Theatervoorstelling

Gerd Claes heeft een voorstelling gemaakt waarin zij inkijk geeft in haar positie als zus van een broer met een verstandelijke beperking en autisme. Doorheen het stuk evolueert zij van zus naar moeder van een zoon met een ernstige mentale beperking en autisme en uiteindelijk naar psychotherapeute, werkend met deze doelgroep.

Het krachtige en unieke van dit stuk zit hem in de kwetsbaarheid en de kracht. Het geeft een inkijk in hoe je leert vanuit je context om je te verhouden als zus én moeder. Je kan ook zien wat het vraagt om verandering te brengen in deze contextuele systemen, boodschappen en beloftes. Je voelt de kracht, de moed, de humor en de pijn die dit vraagt. Uiteindelijk wordt duidelijk dat Gerd als hulpverlener en therapeut een ontzettende bagage heeft om met deze doelgroep te werken en haar levenswerk de Kanteling op te richten en te dragen.

Doelgroep

Voor ouders is het vooral een stuk dat hen herkenning en erkenning geeft.

Voor hulpverleners geeft het een mooie kijk in systemen, legaten en delegaten, rouw, schaamte én kracht, beweging, verandering en professionalisering.

Deze voorstelling kan aangevraagd worden door uw organisatie/voorziening. Meer info en technische fiche via info@dekanteling.be.